Kultúra

Az HBO Max egy új Harry Potter-sorozatot vetne be a streamingháborúban

Warner Media
Warner Media

Korai fejlesztési szakaszban van egy sorozatterv, mely a Harry Potter-filmek világát hozná vissza a képernyőkre, az HBO Maxot tulajdonló Warner Media néhány vezetője több alkalommal írókkal egyeztetett az ügyben – tudta meg a Hollywood Reporter. Jelenleg még csak ötletelés zajlik arról, hogy hogyan hoznák vissza a varázslók világát, így konkrét szinopszis még terv szinten sem létezik, csak azt tudni, hogy nem animációs, hanem klasszikus élőszereplős sorozatban gondolkodnak az alkotók. Mivel a projekt ennyire korai szakaszban van, értelemszerűen nincsen még senki leszerződtetve a sorozathoz, sőt, az HBO Max és a Warner még egy az egyben tagadja a sorozat fejlesztését.

A Hollywood Reporter ugyanakkor rámutat: a Harry Potter-franchise jogai, melyeket J. K. Rowling mellett a Warner birtokol, kétségkívül a cég legértékesebb szellemi tulajdona, amelyet vélhetően nem csak őrizgetni fognak, hiszen egy Harry Potter-sorozat komoly fegyvertényt jelent a streaming-szolgáltatók közötti egyre élesedő tartalmi versenyben, ahol a Disney olyan címekkel tarol, mint a The Mandalorian, a Netflix meg már csak a tartalmaik mennyiségében is zavarba ejtő teljesítményt nyújt. A Harry Potter-könyvek nyolc filmfeldolgozása összesen több mint hétmilliárd dollárt hozott a Warnernek, és az ugyanazon világból leágaztatott, jelenleg két kész, és még három úton lévő filmet tartalmazó Legendás állatok-franchise is mesésen termelt eddig is, ez pedig aligha fog megváltozni.

Az HBO Maxnak persze eleve sem kell nagyon aggódnia: a Harry Potter-filmek mellett a népszerűségéből cseppet sem veszített, hamarosan – a járvány miatt már így is többször elhalasztott – újraegyesülős különkiadással érkező Jóbarátok tíz évadja, valamint a DC képregényfilmjeinek és sorozatainak jelentős része is az övék, az olyan mega-sikeres tartalmakról nem is beszélve, mint a Trónok harca (szintén több spinoff-tervvel a csőben) vagy a Szex és New York, ami, ugye, szintén a visszatérésre készül. A streamer tehát nem ül a babérjain, és van is mivel beszállniuk a játszmába, ezzel együtt viszont naivitás lenne azt hinni, hogy épp a legnagyobb dobásukat hagynák parlagon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik