Kultúra

Mundruczó Kornél szerint aggodalomra ad okot az SZFE új tanárainak listája

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
A nevek kétharmadát nem is ismeri.

Mundurczó Kornél a 168 órának adott interjút, amelyben az Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításával kapcsolatban is nyilatkozott.

Egészen elképesztő, amit letettek az asztalra a diákok, a volt tanárok, és azok, akik még még állományban vannak a régi rendszerből. Aggasztó látni, hogy ezt a tradíciót így darálják be, ilyen aggresszív módszerekkel szüntetik meg. Ez a vulgaritás határán van

– mondta a rendező, akinek az utóbbi hetekben debütált a Netflixen első angol nyelvű filmje, a Vanessa Kirby és Shia LaBeouf szereplésével készült Pieces of a Woman.

Kapcsolódó
Néma, hideg vákuumba zár a gyász
Kényelmetlen pontossággal beszél a veszteség légüres tereiről Mundruczó Kornél első nemzetközi filmje, a Netflixen látható Pieces Of A Woman. Kritika.

Mundruczó szerint a Vas utca megszűnése, és az, hogy nem felmért, és nem átgondolt módon költöznek át új épületekbe, valamint az új tanári kar névsora még inkább aggodalomra ad okot.

A most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval. A tanárok listája majdnemhogy kommentálhatatlan. De kétharmadukat én nem is ismerem sehonnan, szóval maradjunk annyiban, hogy ismeretlenekről vagy jót, vagy semmi

Arra is reagált, hogy az új filmjében szereplő Shia LaBeouf szexuális zaklatással vádolta meg új barátnője: „Igazán együttérzek azokkal az emberekkel, akik őt megvádolták. Hinnem kell abban, hogy mindenkinek jogában áll elmondani azokat a történeteket, amikkel együtt él”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik