Kultúra

Újra hallható lesz a Danubius Rádió

Február 1-től Danubius néven működik tovább a Nonstop Rádió, amely a danubiusradio.hu honlapot is megszerezte. A névváltás híre is ott olvasható, ahogy a Media1 észrevette. A majdani Danubius Rádiót a SoundPlus Kft. működteti. A cég tulajdonosa Szabó Marcell rádiós, aki 2019 őszén máig üzemelő online rockrádiót is indított BDPST Rock néven – írja a lap.

A Danubius Rádió, a rendszerváltás utáni magyar rádiózás piacvezető csatornája 2009 őszén hallgatott el, miután az Országos Rádió- és Televízió Testület, a mai Médiatanács elődje az Advenio Zrt.-nek ítélte az 1986 óta működő Danubius rádiófrekvenciáját. A Simicska Lajoshoz köthető cég ezután a Class FM-et indította el a Danubius helyén, az a csatorna 2016-ig működött.

A Media1 cikke kitér rá, hogy a Danubius Rádió védjegy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának adatbázisa szerint egyelőre senkihez sem tartozik, mivel a korábbi védjegyoltalmak megszűnhettek. Azonban létezik Rádió Danubius és Danubius FM védjegy is, így az új Danubius tulajdonosának még adódhatnak jogi problémái az ezekhez való hasonlóság miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik