Kultúra koronavírus

Újra leállt a hollywoodi filmgyártás java, a Netflix is szünetre vonul

Netflix
Netflix

A tavaszi gyártási szünetek után, szigorú biztonsági előírások mellett egy ideje már szinte mindenütt újraindulhatott a tévés műsorgyártás, de a Los Angeles megyében tapasztalható hirtelen esetszám-növekedés miatt a januári forgatásokat a legtöbb tévé- és streaming-stúdió leállította, némelyik csak egy, mások több hétre.

A Netflix is kényszerszünetre küldi a Los Angelesben forgó produkcióit, többek között az Együtt a nagycsalád (Family Reunion) című sorozat második évadján dolgozókat, de le kellett állítani több reality forgatását és filmekhez szervezett fotózásokat is. A streaming-szolgáltatónak ez már a sokadik hasonló döntése, decemberben a The Gray Man címen érkező Ryan GoslingChris Evans filmjük forgatását tolták el, a jelenlegi tervek szerint január közepén-végén indulhat újra attól függően, hogy a covid-esetek száma hogy alakul. Akkortájt tervezik elkezdeni több más produkció munkálatait is, egy Ava DuVernay-minisorozat és egy Kevin Hart és Wesley Snipes főszereplésével készülő sorozat van jelenleg a csőben. De halaszt szinte az összes nagy gyártó, a CBS, a Warner, a Universal, a Sony, a Lionsgate, a Disney és a 20th tévéstúdiója is.

A csúszás persze sokba kerül, és ha a szereplők és egyéb alkotók egyeztetésébe hiba csúszik, még több veszteséget okozhat, hisz benne van a pakliban, hogy emiatt a produkciók premierdátuma is módosul, de a szakmai szervezetek mégis erre kényszerülnek, a régióban ugyanis annyira megugrottak a covidos esetek, hogy nem kockáztathatják a kórházak további terhelését. Ahol lehet, ott a klasszikus forgatások helyett visszaállnak online, remote működésre, itt főleg a késő esti talk show-k érintettek: a Late Late Show és a Jimmy Kimmel Live stábja otthonaikból, online készítik a műsort – erre tavasszal már berendezkedtek – Ellen DeGeneres műsora pedig egy héttel megnyújtja az amúgy is tartó téli szünetét. Los Angeles megye az elmúlt hétvégén átlépte a nyolcszázezres koronavírus-esetszámot, ráadásul ennek közel fele az utóbbi egy hónapból származik, jelenleg az elvégzett tesztez 21%-a pozitív.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik