Warner Bros / Silver Pictures / Collection Christophel via AFP
Kultúra

Jön a Halálos fegyver 5. része

Ötödik részt kaphat a Halálos fegyver-sorozat. Erről Richard Donner, az eddigi négy rész rendezője beszélt a Telegraphnak, hozzátéve, hogy az új epizódot is ő fogja készíteni. Ez nem kis teljesítmény, Donner ugyanis idén múlt 90 éves, és 2006-ban rendezett utoljára. Korábban ő csinálta a Supermant is, az a másik leghíresebb filmje a Halálos fegyver mellett.

A Halálos fegyverben és folytatásaiban két zsaru, a forrófejű, fiatalabb Martin Riggs és a nyugdíj felé közelítő, majd azt el is érő Roger Murtaugh nyomozó oldanak meg különböző bűnügyeket. Ez a sorozat fémjelzi a nyolcvanas években különösen népszerű „buddy cop” krimivígjátékokat. Mindazonáltal már lassan negyed százada nem láthattuk Riggséket, a Halálos fegyver 4. részét 1997-ben mutatták be (igaz, 2016 és 2019 között futott egy azonos című tévésorozat).

Donner azt is elmondta, az ötödik biztosan az utolsó rész lesz. Nagy kérdés, visszatérnek-e a klasszikus főszereplők, Danny Glover (Murtaugh) ugyanis jövőre lesz 75 éves, Mel Gibson (Riggs) pedig néhány évvel ezelőtt azt nyilatkozta, nem vállalna több Halálos fegyver-filmet. Véleménye persze azóta megváltozhatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!