Kultúra

Itt a legjobban kereső zenészek 2020-as listája

Mark Ralston / AFP
Mark Ralston / AFP

Közzétették a zeneipar legjobban kereső sztárjainak idei listáját. A Pollstar számításai szerint a koncertezésből származó bevételek világszerte 30 milliárd dollárral estek vissza a járvány miatt, ezzel az élőzenés ipar idén közel 10 milliárdos veszteséget termelt.

Mindazonáltal így is voltak előadók, akik pénzügyi szempontból az idei évre sem panaszkodhatnak. Év elején még bőven tartott – és a járvány enyhülésével a tervek szerint folytatódik – Elton John búcsúturnéja, a Farewell Yellow Brick Road Tour, amellyel 87 millió dollárt (több mint 25 milliárd forintot) keresett tavaly december és idén március között. Ezzel ő az év legjobban fizetett popsztárja. „Nagyszerű formában van, és nagyon élvezi az időt, amit a családjával tölthet, feltöltődik. Ugyanakkor nagyon várja már, hogy újra színpadra léphessen, de majd csak akkor fog, ha már teljesen biztonságos lesz koncertezni” – idéz a Blikk egy, a zenészhez közel álló forrást.

Elton John mellett Celine Dionnak is jól ment idén, az énekesnő 71 millió dollárt vihetett haza 2020-ban. Az ötös toplistán van még a Trans-Siberian Orchestra nevű zenekar (58 millió dollár), a U2 (52 millió), illetve az Adam Lamberttel koncertező Queen (44,6 millió).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik