Kultúra

Vígszínházi színészdíva zaklatta Ernyey Bélát

Beliczay László / MTI
Beliczay László / MTI

Ernyey Béla ifjúkorából származó zaklatási ügyről derültek ki újabb részletek. A színész Céltábla Nő című könyvében is utal az esetre, de nem fejti ki bővebben, most viszont a Blikk utánakérdezett a történetnek. A könyvben így ír az esetről Ernyey: „Vígszínházi fiatal színészként magam is elszenvedője voltam egy ilyen – bár fordított előjelű, a ház egy vezető színésznője által gerjesztett – inzultusnak, amely az eset kisebb hordereje – és főleg a díva hírnevének védelme – miatt sem akkor, sem később nem került feltárásra.”

Teljesen újságírói kérdésre sem tárta fel a történetet a színész, például nem mondta el, pontosan ki is zaklatta. Elárulta ugyanakkor, hogy a pikáns célozgatások színházi próba közben fajultak zaklatássá. „Az egyik darabban szerelmespárt alakítottunk, és volt egy csókjelenetünk, amit mindig csak imitáltunk. Sajnos, ő nem csak imitálta, ami iszonyú kellemetlen volt, hiszen rendes csókot akart mindenképp. Meg is kérdezte, amikor legördült a függöny, hogy:

Béla, maga nem szeret csókolózni?

Mire én mondtam, hogy de, nagyon is, csak épp azzal, akivel szeretnék. Ez volt igazából az egyetlen »tettlegesség« a részéről, de nem is ez a történet lényege, hanem az a nyomasztó légkör, amit ez az egész okozott.”

Ernyey Béla éppen ezért átérzi, mit élhetnek át azok a nők, akiket a munkahelyükön zaklatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik