Kultúra

Saya Noé: Állítsuk ki a bűneinket, hogy mindenki láthassa!

Saya Noé
Saya Noé

Megjelent és először a 24.hu-n hallgatható meg Saya Noé első nagylemeze. A Museum of Sins a Malajziában, zenész családban felnőtt budapesti énekesnő-dalszerző és producer Kőrös Mimi, művésznevén Saya Noé eddigi legkomolyabb munkája. A megjelenéshez mellékelt sajtóközlemény szerint Saya Noé közel egy évig dolgozott a lemez személyes hangvételű dalain. Ezek „lágy, időnként melankolikus electropop-hangszerelésbe öltöztek, egy csöppnyi alternatív felhanggal, számos stílusból merítve a modern traptől a trip-hopig”.

Ahogy az előadó fogalmaz:  „Ezen az albumon a magam módján teszem fel a kérdést: mi helyes és mi helytelen a maga változékonyságában. A bűnt – jelentsen bármit és legyen bármilyen a formája –szeretném kitenni egy posztamensre, a lehető legvilágosabb teremben, hogy mindenki lássa és szíve szerint csodálhassa, vagy ítéletet mondhasson fölötte – ezáltal emberivé válva egy pillanatra.”

A lemez beharangozó dala, az Under The River, amelynek hangzásán a neves brit producer, Matt Lawrence (Mumford & Sons, Adele, Amy Winehouse) dolgozott, október eleji megjelenése óta a Spotify számos szerkesztett lejátszási listájára felkerült.

A Museum of Sins december 10-én jelenik meg digitális platformokon és cd-n, januárban pedig érkezik a vinyl-lemez változat is. A virtuális lemezbemutató koncertre Saya Noé Twitch-csatornáján kerül sor, amelynek több mint 28.000 követője van világszerte.

A lemez dalai meghallgathatók ezen a lejátszási listán:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik