Kultúra koronavírus

Poór Péter is elkapta a koronavírust

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA

A 75 éves énekes, Poór Péter is átesett a Covid-fertőzésen, noha mindent megtett annak érdekében, hogy ez ne így történjen. A legnagyobb sikerét a Fekete vonat című slágerrel arató énekes az AC Newsnak mesélt arról, hogy védte meg hozzátartozóit a betegségtől, amit viszonylag enyhe tünetekkel, hőemelkedéssel és köhögéssel vészelt át:

Nem volt egyszerű, de valahogy csak megoldottuk. Külön helyiségben ettünk, a lakásban is hordtam a maszkot, igyekeztem tartani a kellő távolságot és minden előírást betartani. Örülök, hogy kijöttem belőle, a fürdőszobai illatszerekkel teszteltem a szaglásomat. Lejárt a 10 nap kötelező karantén, nem éreztem magam rosszul, de a biztonság kedvéért újra teszteltettem, ami megint pozitív eredményt hozott, így hát kezdődött elölről a 10 nap

– mondta az énekes, aki így húsz napot töltött karanténban.

Poór Péter családja gyászol is, mert a család legidősebb tagját, anyósa testvérét, Tercsi nénit elveszítették, akivel nem a koronavírus, hanem a végelgyengülés végzett 103 évesen. Az énekes mindenesetre pihenésre is kihasználja a kényszerű szobafogságot:

Igyekszem kihasználni a felszabadult időmet. Dalokat, zenét szerzek, szövegeket írok magamnak és kollégáknak egyaránt. Mellette intézem a család dolgát. Az utóbbi időben a pihenésre is picit több lehetőségem van, mint amikor rohantam az egyik előadásról a másikra. Sok dolog van a vállamon, mint mindenki, én is várok, és készülök a következő kihívásokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik