Kultúra

A Netflixre jön majd a Nyugaton a helyzet változatlan nagyszabású filmes feldolgozása

Gerald Matzka / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance
Gerald Matzka / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

A Variety információi szerint a Netflix megszerezte Erich Maria Remarque klasszikus háborús regénye, a Nyugaton a helyzet változatlan filmes feldolgozásának jogait. A tervezett projektet minden idők egyik legnagyobb költségvetésű német filmjeként tartják számon, Edward Berger rendezné, aki korábban a Patrick Melrose című nagy sikerű mini-sorozatot is jegyezte, de rendezett néhány epizódot a Deutschland 83  (Volt egyszer két Németország) első évadában is. A film főszerepét az egyik legismertebb mai német színész, Daniel Brühl alakítja, és márciusban indulhat a forgatás.

Remarque a saját első világháborús élményei alapján írta a nagy sikerű háborúellenes regényt, mely az iskolapadból a lövészárokba kerülő német fiatalok történetét meséli el. A regényt nem sokkal a megjelenése után már megfilmesítették egyszer, akkor Oscar-díjat is kapott 1930-ban, illetve készült azóta egy tévéfilm is a könyvből.

Berger korábban azt nyilatkozta, ez az a modern film lesz, amit a német szemszögből még hiányzott a modern filmtörténetből:

Most lehetőségünk van egy olyan háborúellenes filmet csinálni, amely meg fogja érinteni a közönséget

– mondta a német rendező. A Variety emlékeztet rá, hogy a Netflixnek eddig is erős a német nyelvű saját tartalomgyártása, olyan sikersorozatokkal, mint a Dark vagy az Unortodox.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik