Kultúra

Testépítő-világbajnokkal forog az új magyar film

Facebook / Csonka Eszter
Facebook / Csonka Eszter

Jámbor szörnyeteg címen forog játékfilm Csonka Eszter testépítő-világbajnok főszereplésével. A Csuja László (Virágvölgy) és Nemes Anna közös rendezésében készülő magyar-német koprodukció a kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok által alakított főszereplő útkeresésére fókuszál. Az alkotók célja egy különleges élethelyzet bemutatásával együtt az is, hogy a néző testi tapasztalatokon keresztül jusson majd el a főszereplő érzelmi állapotaihoz. A főszereplő Csonka Eszter és a párját alakító Turós György is először szerepel filmben. Turós  testépítés-fitnesz edző és a doppingmentes sport kiváló képviselője öt világbajnokot nevelt ki.

Az amatőr színészek mellett fontos szerepben lesz látható a filmben Krisztik Csaba és Kerekes Éva. A Jámbor szörnyeteg operatőre Nagy Zágon (Kilenc hónap háború, Szép szörny), látványtervezője Nyitrai Anna, a dramaturgja Jakab Juli. A Nemzeti Filmintézet 216,3 millió forintos támogatásával készülő játékfilm producerei Muhi András és Ferenczy Gábor, német koproducerei Janine Jackowski és Jonas Dornbach.

A szigorú biztonsági előírások mellett megvalósuló forgatás január végéig tart. Csuja László és Nemes Anna forgatókönyve korábban rangos nemzetközi elismerésekben részesült. Nemes Anna 2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, 2016 óta a Várfok Galéria állandó művészkörének tagja, jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktorandusza. Szép szörny című, jelenleg posztprodukciós stádiumban álló esszé-dokumentumfilmjét számos nemzetközi workshopon díjazták, többek között a cannes-i filmfesztivál szakmai programján.

Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, első mozifilmje, az Inkubátor Programban készült Virágvölgy világszerte nagy siker volt a filmfesztiválokon, Karlovy Vary-ban elnyerte a zsűri különdíját, Palicson és Pozsonyban is díjazták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik