Kultúra koronavírus

Egyre többen tartanak tőle, hogy Zoomon kell átadni az Oscar-díjakat

Eric Baradat / AFP
Eric Baradat / AFP

Közleményt adott ki az Amerikai Filmakadémia, amelyben leszögezik, hogy meg fogják tudni tartani közönség előtt a 2021-es Oscar-gálát. A közönség ugye a hollywoodi sztárokat jelenti, ha ők nem ülnének ott, jóval kevesebb embert érdekelne a díjazottak névsorának bejelentése. Az Oscar-gálát pedig az utóbbi években így is csökkenő nézettség mellett rendezték meg.

A Filmakadémia már korábban bejelentette, hogy a szokásos február végi időpont helyett jövőre április 25-én adják át az Oscar-díjakat. Abban bíznak, hogy előtte több amerikai mozi újra meg tud nyitni, így a bemutatandó filmek nevezhetővé válnak a díjra. Ugyanakkor egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy az Oscar-gálához hasonló tömegrendezvény megtartható lesz-e tavasszal. Az eseménynek helyt adó, Los Angeles-i Dolby Theatre 3400 fő befogadására alkalmas, ennyien szoktak is lenni a gálákon, de most feltehetően kevesebb vendéget hívnak majd.

Az is kérdés, a meghívottak közül mindenki hajlandó lesz-e elmenni a gálára a járványhelyzetben. A Variety emlékeztet rá, hogy a szokásos vendégek vagy a várható jelölések miatt valószínűsíthető résztvevők között vannak idős alkotók is: Anthony Hopkins 82, a Mundruczó Kornél filmjében szereplő Ellen Burstyn 88, Sophia Loren 86, Meryl Streep 71 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik