Kultúra

Könyvet írt a zaklatási vádak után kirúgott Kero

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA

A Rómeó és Júlia musicalváltozatáról írt könyvvel jelentkezik Kerényi Miklós Gábor, vagyis Kero, sőt KERO®. A könyvben a csaknem húsz éves musical nemzetközi és hazai sikeréről ír. Az utóbbihoz sok köze volt, mivel a Budapesti Operettszínházban ő rendezte a rendkívül népszerű előadást.

Kero a Blikknek beszélt arról, hogy sok néző azt hitte, amit a musicalben lát, az Shakespeare drámájában is pont úgy történik.

Aranyos dolog, hogy a bemutató után előfordult, hogy valaki feleletkor vagy érettségin őszintén ragaszkodott olyan részletekhez, amelyeket a musicalben látott, azaz, hogy Rómeó kötéllel lesz öngyilkos vagy Benvolio viszi a rossz hírt

– mondta, hozzátéve, nem támadták emiatt.

Amiatt viszont támadták Kerót, hogy többen szexuális zaklatással vádolták meg az Operettszínház egykori munkatársai közül. Egyeseket vállfával fenekelt el, másokat „megmogyorózott”, és a testi mellett többen verbális bántalmazással is vádolták az intézmény egykori művészeti vezetőjét. Kerót 2018-ban nyolchavi végkielégítéssel menesztették a Budapesti Operettszínházból, azóta viszont több külföldi és magyar játszóhelyen újra rendezett már. Ezek a témák nem merülnek fel a Blikk interjújában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik