Kultúra

Trokán Pétert kórházban kezelték koronavírussal

Zih Zsolt / MTI
Zih Zsolt / MTI

Trokán Pétert két hétig kórházban kezelték koronavírussal, írja az Index. A színész, aki egy főpróbán kaphatta el a fertőzést, több gyorstesztet is csináltatott, de mindegyik negatív lett. Mivel egyre rosszabbul érezte magát, a háziorvosa beutalta a Szent László kórházba, ahol a vizsgálatok során kiderült, hogy a tüdejét támadta meg a vírus. Trokán légzését tüdőgyulladása miatt oxigénnel segítették.

Nagyon magas szintű orvosi munka folyik a Szent László kórházban, emberfeletti teljesítményt nyújtanak az orvosok és az ápoló személyzet. Szinte megállás nélkül dolgoznak, mégis empatikusak, nyugodtak, kedvesek a betegekkel. Ez a történet nem rólam szól, nem az az érdekes benne, hogy Trokán Péter covidos volt, de már túl van rajta, hanem arról, hogy meg szeretném köszönni a gyógyító munkát, szakértelmet, kitartást és kedvességet, amit a Szent László kórház infektológiai osztályán tapasztaltam

– mondta a már gyógyult színész, aki külön köszönetét fejezte ki Dr. Petrovicz Edina főorvos asszonynak és az egész magyar egészségügynek mindazért, „amit most a járvány alatt tesznek”.

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik