Kultúra

A luxus maradt, de Vasvári Viviennel és Köllő Babettel a lényeg is távozott a Feleségek luxuskivitelben-ből

Viasat3
Viasat3
Félő volt, hogy Köllő Babett és Vasvári Vivien nélkül már csak önmaga árnyéka lesz a Feleségek luxuskivitelben. A gyanú beigazolódni látszott, de remélhetőleg a luxusfeleségek újjáélednek hamvaikból a következő részben. Kritika.

Hogy milyen nagy szükségünk is van a felhőtlen pillanatokra, különösen a mostani, embert próbáló időszakban, eddig is tudtam, éppen ezért örültem, amikor megtudtam, hogy a nyúlfarknyi harmadik évad után fél évvel jön a Feleségek luxuskivitelben negyedik évada. Az előzőt pont telibe találta a járvány kitörése, így négy epizód után könnyes búcsút kellett vennünk a feleségektől, ráadásul akkor még nem tudtuk, hogy valamelyiktől örökre. A reality két oszlopos tagja, Köllő Babett és Vasvári Vivien ugyanis vitorlát bontottak, na, nem szálltak ki végleg a showbizniszből, csak a luxuskodásból. Mindketten a TV2-n voltak láthatók mostanában, Köllő Babett a Sztárban Sztár zsűrijében szórakoztatta magát és a nézőket, Vasvári Vivien pedig a Farm VIP-ben lapátol trágyát és mutatja meg végre, milyen is az ő igazi arca.

Kis hiányérzettel és szomorúsággal ültem le emiatt megnézni a hétfő este startoló évadnyitót, miközben Vivi és Babett legjobb pillanatain nosztalgiáztam. Sokat köszönhet azért nekik ez a műsor, gondoljunk csak arra, amikor Vivi háziállatát, egy malacot vitt be a csajokkal való edzésre vagy amikor felszenteltette új lakását és vele együtt táskáit is egy pappal, akiről később kiderült, nem igazi pap. Babettnek is volt néhány emlékezetes húzása, például a kamera előtti botoxoltatás és társai.

Abban reménykedtem tehát, hogy ne derüljön ki a negyedik évadra, hogy Luxus Vivi és Babett nélkül fabatkát sem ér a műsor, mert még egy rossz hírt nehezen viselnék el idén. Szerencsére itt maradt még nekünk Polgár Tünde és Yvonne Dederick, akik az előző évadokban eléggé egymásra találtak, a kezdetektől fogva jelen lévő, néha a szart azért megkeverő Csősz Bogi, na, meg a tavasszal debütált táskatervezők és egyben egymás nagy riválisai, Molnár Nini és Nagy Noémi. A két nő, melyből csak egyikük luxusfeleség, – Molnár Nini nagy elánnal is kereste jövendőbelijét a harmadik évadban – ismerte már egymást a műsor előtt is, találkozásuk pedig régi sebeket szakított fel egymásban. Noémi szerint ugyanis Nini ellopta a szív alakú táskája ötletét, ennek részleteit és feloldását láthattuk a korábbi részekben.

Hogy ne bánkódjunk annyira a régi szereplők távozásán, a Feleségek luxuskivitelben új taggal erősítette meg a társaságot. A magát üzletasszonyként aposztrofáló Anfisa Bulgakováról eddig csak annyit lehetett tudni, hogy három gyereke van, a természetes szépség nagykövete és hogy a Four Seasons hotel éttermében szeret ücsörögni barátnőivel vasárnaponként.

Viasat3

Bár az évadnyitó viszonylag látványosra sikerült, a kellemetlen előérzet, hogy Vivi és Babett távozásával a sorozat lényege is távozik, percről percre beigazolódni látszott. A készítők mindent megtettek, hogy a negyedik évad is izgalmas és csillogó legyen, de ez mintha mostanra megkopott volna. Mostanra mintha már meg sem próbálnák leplezni, hogy a műsor minden perce előre megírt, idáig azért nyomokban tartalmazott még némi spontaneitást, legalábbis annak látszatát tudták kelteni. Ez, úgy tűnik, a múlté.

A feleségek egy Yvonne által rendezett szexi boszi partin találkoznak újra, hogy jól kitárgyalják, kivel mi történt, mióta nem látták egymást. A különleges hétvégi esemény jó reklám lehet a kisvárdai Cinemaqua Filmparknak, ahol Yvonne-ék a hétvégét töltötték. Bogi lovaskocsival, Nini lóval érkezik a buliba, valószínűleg otthonosabban érzi magát ebben a helyzetben, mint ahogy legutóbb a Celebcellában láttuk, luxusnak nem nevezhető körülmények között.

Alig van időnk felvenni a ritmust, alaposan szemügyre venni az új szereplőt és megállapítani, átesett-e valaki az utolsó évad óta egy kellemes, Köllő Babett által botoxpartiként emlegetett plasztikai beavatkozáson, máris megérezzük az első konfliktus szelét. Noémi elmondásából kiderül, hogy Tünde személyisége egyre jobban zavarja az utóbbi időben, pedig akik követték eddig a realityt, emlékezhetnek, milyen jóban voltak.

Viasat3

Noémi arrébb is vonul gyorsan – távol akar lenni Tünde negatív rezgéseitől – szerencsére pont ott van a buliban egy jósnő, így odamenekül hozzá. Bár a szakember arra nem tud válaszolni, párja mikor kéri meg Noémi kezét, de azt egyértelműen érzi viszont, hogy a remélhetőleg leendő luxusfeleség feszült viszonyt táplál valakivel a társaságból. Úgy tűnik, a többieknek még ennyit sem tudott mondani a jósnő, ugyanis többet nem is tűnik fel a színen.

Noémi viszont kiönti a szívét Boginak, aki eddig a társaság utálatának kereszttüzében állt, most viszont kedves jó tündérként segít asszonytársain. Nagyon lassan kiderül, mi is Noémi mondvacsináltnak tűnő problémája, Tünde csúnyán elküldte őt sms-ben a minap, miszerint ő egy senki hozzá képest, nem érdemli meg ezt az életvitelt.

Az új feleség, Anfisa az első adás alapján visszafogott, szimpatikus nő, persze, várjuk ki a végét. A Szibériában született nőt Bogi hozta a csapatba, aki szerint Anfisa azt a stílust képviseli, amilyen ő is, így végre jó példát, kifinomult, nőies viselkedést mutathatnak a többieknek. Anfisáról sok újdonség nem derült ki a részben azon túl, hogy férje, Szergej világhírű teniszező, aki egyszer megverte Roger Federert is, illetve, hogy a nő projektjén keresztül át akarja adni a nők tudását, mellyel meg tudják tartani természetes szépségüket.

De hol vannak már az igazi, ölre menő viták, Vasvári Vivi impulzív dühkitörése, amikor izomból leönti egy pohár vízzel Bogit vagy az egyszerre kínos és ciki programok, mint a meztelen jóga vagy a – mondjuk ki – puncigőzölős kezelés? Mert ez a Feleségek luxuskivitelben lényege, ami, egyelőre úgy tűnik, elég messzire került, helyette a negyedik évad mondvacsinált konfliktusok és unalmas pillanatok egyvelege. Talán a készítők is megérezték ezt, mert az adás második felében katonai kiképző gyakorlaton vesznek részt a luxusfeleségek, hogy kiadhassák felgyülemlett feszültségüket, ott meg még annyi sem történik, mint addig. Kár érte, és csak abban abban reménykedhetünk, hogy nem végleges kifulladásról van szó és a luxusfeleségek új erőre kapnak, mert egyelőre inkább azt látjuk, őket is igencsak megtépázta a járvány.

Kiemelt kép: Viasat3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik