Kultúra

„Szabadnak születtél, ne félj tőle!” – Koncz Zsuzsa klippremier

Nerpel Nikoletta
Nerpel Nikoletta
Az énekesnő felvette a 42. lemezét a járvány idején. A mi hazánk című dalhoz frissen készült klipet pedig a 24.hu-n nézhetik meg először.

Koncz Zsuzsa 2020-as országos turnéjának csupán néhány állomásán tudták megtartani a koncerteket, de a rajongóknak így is van mivel vigasztalódniuk. Az énekesnő és alkotótársai a karantén és korlátozások idején is munkával töltötték napjaikat, ennek köszönhetően a tavalyi válogatáslemez után Koncz Zsuzsa új stúdióalbummal jelentkezik a Hungarotonnál. A Szabadnak születtél című lemez 11 dala jórészt új kompozíció (a szövegek nagy részét Bródy János, a zenéket Gerendás Péter, Maróthy Zoltán és Tolcsvay László ) szerezték, de egy régebbi Fonográf-dal feldolgozása és a Szeretni valakit valamiért című duett új verziója is helyet kapott az albumon.

A Szabadnak születtél valószínűleg egy egészen különleges helyet foglal majd el az eddig megjelent lemezeim sorában. A körülmények és a környezet, amiben készült, és amit ábrázolni próbál, mindenképp rendkívüli volt és maradt. Olyannyira váratlan és meghökkentő, amilyen egy életben csak egyszer fordul elő – ha egyáltalán előfordul. Az állandóan változó idő mindig új kihívások elé állít bennünket, és ezt mi a dalok szerzőivel megpróbáljuk a magunk módján újra és újra feldolgozni és megfogalmazni. Ráadásul mindezt a számtalan gondolatot, érzelmet, veszteséget és örömöt szeretném a közönségemmel feltétlenül megosztani. Bízva abban, hogy talán mindennek lehet egy közös tanulsága mindannyiunk számára. Zenével elmondani mindazt, amit látok, a saját bőrömön tapasztalok, amit szeretek vagy épp elítélek, amit  érzek és minderről gondolok, az rendkívül fontos a számomra. Mondhatnám, létszükségletem

– mondta Koncz Zsuzsa, aki szerint rendhagyó időket élünk, most kell megtalálni helyünket egy nem feltétlenül barátságos, sokszor észszerűtlen és kiszámíthatatlan világban. „Szeretném, ha ez sikerülne mindnyájunknak. Azzal áltatom magam, hogy dalaim is segíthetnek ebben. Kicsit naivan, de töretlenül hiszem ezt ma is.”

A Filmszakadás című dalhoz már a nyár végén forgattak klipet, most pedig egy másik új szerzeményhez, A mi hazánkhoz is elkészült a klip, amely a 24.hu-n debütál. Mindkét videót Perjéssy Gábor készítette, ugyanazzal a greenboxos technikával montírozták rá az énekesnőt a különböző város- és tájképekre:

A mi hazánk szövegét Bródy János írta, a zenét pedig Maróthy Zoltán szerezte. Az énekesnőt megkérdeztük arról, hogy a pozitív kicsengésű, nemzetegyesítő üzenetet realitásnak vagy inkább vágyálomnak érzi 2020 Magyarországán:

Ez ma talán inkább vágyálom, de azt gondolom, a jövőnk érdekében muszáj valóra váltanunk. Ezért született meg az új lemezem is, amivel  azt szeretném üzenni: szabadnak születtél, ne félj tőle!

– válaszolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik