Kultúra

Pharrell Williams gendersemleges bőrápolási termékeket dob piacra

Humanrace márkanéven gendersemleges bőrápolási termékeket dob piacra Pharrell Williams. Az énekes szerint az összes készítmény, többek között egy sminklemosó, egy hámlasztó és egy hidratáló krém tökéletesek minden ember számára.

Szeretnénk demokratizálni a wellness élményt mindenki számára

– nyilatkozta Williams az Allure magazinnak.

Dr. Anita Sturnham bőrgyógyász szerint a férfi és a női bőr hasonló, a biológiai különbségeket, például a tesztoszteron és a kollagén szintet leszámítva, ugyanazok az epidermális és dermális rétegek és sejttípusok vannak mindkettőben, így nem okozhat problémát szerinte, hogy ugyanazokat az összetevőjű krémeket ajánlják nekik.

A Natural Spa Company kutatásai szerint a heteroszexuális párok egyharmada osztozik a szépségápolási termékeikben, míg az Egyesült Királyság férfi szépségpiaca 2021-ig eléri az 1,62 millió fontos értéket az Euromonitor szerint. Ez a patriarchátus által irányított, eddig klasszikusnak vett szépségideáloktól való eltmozdulást jelenthet.

Ez Laura Kraber, a Fluide nevű gendersemleges sminkmárka alapítója szerint ez mindenki számára olyan megváltozott, új terepet jelent, melyb mindenki számára megadja az önkifejezés lehetőségét.

A nemi semlegesség kérdése kulcsfontosságú a márkák által megcélzott fiatalabb vásárlók számára. A Pew Research Center tavalyi felmérése szerint a megkérdezett Z-generáció 35 százaléka ismert olyan személyt, aki inkább nemi semleges névmásokat használt.

A Z-generáció alapvető szerepet játszik a nemek szélesebb körű megértésének kialakítását illetően a társadalomban. Ezek a vásárlók elvárják, hogy a márkák felismerjék és tükrözzék identitásukat, olyan márkákat helyeznek előtérbe, amelyek osztják az inkluzivitás és a fenntarthatóság értékeit”

– mondta Jessica Blackler, a szintén nemsemleges Jecca Blac sminkmárka alapítója.

Laura Kraber szerint a gendersemleges szépségápolási termékek értékesítése csak a kezdet, a szépségipar jóval individualistább és kevésbé beszűkítő lesz.

(Guardian)

Kiemelt kép: DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik