Kultúra

Nem könnyű, de meg kell tanulni együtt élni a fájdalommal

Megérkezett a Mundruczó Kornél élete legérzelmesebb filmjeként aposztrofált Pieces of a Woman előzetese. A Velencei Fesztiválon debütáló alkotás egy gyászoló párról szól, akik elveszítették gyermeküket az otthonszülés során a bába hanyagsága miatt.

A Pieces of a Woman Mundruczó első angol nyelvű külföldi gyártású filmje, melynek executive producere Martin Scorsese, főbb szereplői Vanessa Kirby és Shia LaBeouf. A film forgatókönyvét Mundruczó állandó alkotótársa, Wéber Kata írta, aki bekerült a Variety idei tíz forgatókönyvírója közé, akikre érdemes odafigyelni. Wéber a forgatókönyvet saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján írta.

A Pieces of a Woman Velencében két díjat nyert – főszereplője, Vanessa Kirby kapta a Legjobb Színésznőnek járó Coppa Volpi-díjat, emellett a diákzsűri a Legjobb Filmnek járó Arca CinemaGiovani-díjával jutalmazta. Az alkotást, melynek produceri csapatához Martin Scorsese is csatlakozott, a velencei premier után a torontói filmfesztivál programjában is bemutatták, és a Netflix vásárolta meg nemzetközi forgalmazásra.

Mundruczó Kornél: Veszélyes olyan generációt nevelni, amelynek a legnagyobb álma egy napi kereskedelmi tévésorozat
Nem tudjuk, a kultúra és az értékrend hogyan alakul át, ha megbolygatunk olyan tradíciókat, mint például a magyar színésznevelés. Interjú.

Kiemelt kép: Pieces Film, Inc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik