Kultúra

Külön vetítéssel kárpótolják A padlás hoppon maradt nézőit

A padlás 999. előadását a járvány miatt csak online lehetett nézni, ám egy hiba miatt sok jegyvásárló lemaradt. A Vígszínház kárpótolja őket.

A padlás 1000. előadása hatalmas ünnep lett volna, és az is lesz, amint a járványhelyzet engedi, a jelenlegi szabályok mentén viszont csak az a lehetőség volt adott, hogy a november 14-i 999. előadást online streamen nézhesse, aki szeretné. Rengetegen szerették volna, ötven országból mintegy tízezren nézték is, ám sokan voltak, akik hiába váltottak jegyet, nem láthatták a közvetítést, mivel nem kapták meg az ahhoz szükséges visszaigazoló e-mailt. A Vígszínház közölte, a problémát az okozta, hogy a közvetítés technikai felelőse, az eSzínház nem bírt el a hirtelen megnövekedett jegyvásárlásokkal: az utolsó napon megduplázódott a jegyvásárlások száma, és egy hiba miatt közülük több százan nem kapták meg azt a visszaigazoló levelet, amelyben a közvetítés linkje volt.

Az Index rákérdezett a Vígszínháznál, hogy milyen kárpótlásra számíthatnak a nézők, a színház pedig elmondta, hogy velük az eSzínház felvette a kapcsolatot, és két lehetőséget ajánlott fel: a lemaradt nézők vagy november 21-én, szombaton zárt körű online vetítésen nézhetik meg a 999. előadás felvételét Rudolf Péter megnyitóbeszédével és a szünetben vetített, a darab születéséről szóló werkfilmmel együtt, vagy visszatérítik a jegy árát. Az eSzínház közleménye azt írja:

Az eddigi visszajelzések alapján a nézők örömmel fogadják az előadás megtekintésének lehetőségét.

A padlás az egyik legrégebbi és jó eséllyel a legsikeresebb eredeti magyar musical: 1988-as bemutatása óta nem került le a Vígszínház műsoráról, és vélhetőleg még jó ideig nem is fog, miközben több másik színházban is színpadra állították a Stevanovity Dusán és Presser Gábor szerezte, Marton László rendezte mesemusicalt.

Kiemelt kép: Gordon Eszter / Vígszínház

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik