Kultúra

Tíz éves, és igen, a Foo Fighters dobosa lesz

Sok mindenről álmodozik egy 10 éves gyerek, de talán még álmaiban sem merül fel, hogy ő lesz a Foo Fighters dobosa. Nandi Bushellnek ez nem szimpla vágya, hanem a valóság lett. Az angliai Ipswichben élő kislány elképesztően jól dobol, nem mellesleg basszusgitáron, zongorán és gitáron is játszik. Tehetségét megcsillogtatta már Ellen DeGeneres műsorában és Lenny Kravitzcel is dobolt már.


Nem csoda, hogy a Foo Fighters énekes-gitárosa és a Nirvana egykori dobosa, Dave Grohl is felfigyelt rá egy videóban, melyben Nandi a Nirvana 1991-es Nevermind című albumán szereplő In Bloom-ot játszotta el. Nem csoda, hogy ezek után felajánlotta a kislánynak, hogy legyen a Foo Fighters dobosa, amikor legközelebb Nagy-Britanniában lép fel az együttes. Kettejük találkozójára online került sor, ahol amellett, hogy zenéltek egyet, abban is megegyeztek, hogy közösen írnak egy dalt.

Csodálkozva néztem, nem csak azért, mert az összes részt simán elkapta, hanem azt is, ahogy sikított, miközben verte a dobot. Van valami abban, ahogy a hangszert szerető gyerek örömét és energiáját látod. A természet ereje, olyannak tűnt zenélés közben

– mondta Grohl egy nemrég készült videointerjúban a lányról.

(New York Times)

Kiemelt kép: Twitter / Nandi Bushell

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik