Kultúra

40 ezer elvégzett vírusteszttel tudták leforgatni az új Jurassic Parkot

Befejezték a Jurassic World: Dominion forgatását, az első igazán nagy költségvetésű hollywoodi filmét, amely már a koronavírus-járvány idején készült. A tetemes, 165 millió dolláros büdzsét további 6-8 millió dollárral dobta meg, hogy a produkció be tudja tartani az összes járványügyi előírást.

Ez azt jelenti, hogy az angliai Pinewood stúdióban, ahol a filmet júliusban forgatni kezdték, 1800 különböző helyen plakátolták ki, hogy a stábtagok figyeljenek oda a járványügyi protokollra. 150 helyre tettek ki kézfertőtlenítőt, és összesen 40 ezer tesztet végeztek el a stábtagokon, amiből körülbelül 100 lett pozitív.

Colin Trevorrow, a film rendezője a Deadline-nak beszélt arról, hogy soha életében nem volt még része ilyen különleges forgatásban. A forgatás ideje alatt minél jobban próbálták magukat elszigetelni az emberektől, ami nyomasztotta a rendezőt, ugyanakkor azt mondta, le van nyűgözve, hogy a munkatársai ilyen nehezített körülmények között is minden felmerülő feladatot meg tudtak oldani.

Kiemelt kép: Universal Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik