Kultúra

Philadelphiát is meghódította Horvát Lili szerelmes filmje

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje nyerte a legjobb játékfilm díját a 29. Philadelphiai Nemzetközi Filmfesztiválon. A Philadelphia Film Society idén a koronavírus járvány miatt a kurrens filmtermés legjavát a philadelphiai mozik helyett autósmozikban és online mutatták be az amerikai közönségnek.

Horvát Lili filmje, melyet már több mint 18 ezren látták a hazai mozikban, egyetlen magyar alkotásként szerepelt a héten véget ért Philadelphiai Filmfesztivál versenyprogramjában és a szakmai zsűri a fődíjjal tüntette ki. A zsűrit Rachel Walker, a Los Angeles-i Alamo Drafthouse mozi programigazgatója, Jessica Kiang, a Variety és Justin Chang, a Los Angeles Times filmkritikusai alkották.

Magyar orvosokat még nem láttunk ennyire vonzódni egymáshoz
A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre a megszállott szerelemről szól, és addig igazán jó, amíg nem tudni, épelméjűek-e a hőseink. Kritika.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre főszereplője Márta (Stork Natasa), a negyvenéves idegsebész, aki szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival (Bodó Viktor), ám hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél, a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja, sohasem látta őt azelőtt.

A Velencei Filmfesztiválon debütáló film sorra nyeri a díjakat világszerte. Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki. Emellett Arany Hugó fődíjat nyert a Chicagói Filmfesztiválon, valamint a fődíj mellett több elismerést is kapott a spanyolországi Valladolid filmfesztiválján.

Kiemelt kép: Mozinet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik