Kultúra

Bezár a Láthatatlan Kiállítás és a Millipop Mosolygyár is a Millenáris Parkban

A vakok és gyengénlátók éltal tapasztalt élethelyzeteket teljes sötétségben bemutató Láthatatlan Kiállítás november 23-tól véglegesen bezár a Millenáris Parkban. Honlapjukon azt írták, hogy az országgyűlés egy új törvény megszavazásával szüntette meg azonnali hatállyal a bérleti szerződésüket, mert a Millenárist más tevékenységre akarják majd használni. Külön kiemelték, a kiállítást nem gazdasági okból és nem is a járványhelyzet miatt kell bezárniuk, a tulajdonosuk elkötelezettek a további működtetés iránt.

A Telex cikke idézte az ugyancsak a Millenáris területén működő Millipop Mosolygyár Facebook-posztját is, mely szerint a játszóház kénytelen volt bezárni hat év után, utoljára november 2-án nyitott ki. Ők is azt írják, az a bezárás oka, hogy a Millenáris más tevékenységre fogja használni az épületet.

Október 19-én megírtuk, hogy az országgyűlés által elfogadott, a vagyonkezelő alapítványokról és az azoknak juttatandó vagyonról szóló előterjesztés létrehozza a Millenáris Tudományos Kulturális Alapítványt. Míg eddig a Millenáris Parkot a Millenáris Nonprofit Kft. egy állami gazdasági társaságként működtette, a jövőben közérdekű vagyonkezelő alapítványi keretek között látja el feladatait. Az alapítványhoz több mint 9 milliárd forintnyi törzsbetét kerül.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik