Kultúra koronavírus

Hárommillió dollár jegybevétel is elég volt a kasszasikerlista első helyéhez

Elegendő volt 3,15 millió dollár jegybevétel a Come Play című horrorfilmnek a bemutató hétvégéjén, ahhoz hogy elfoglalja a koronavírus-járványban igencsak csendes észak-amerikai mozik ranglistájának első helyét, nem utolsósorban azért, mert a New York-i és a Los Angeles-i mozik is zárva vannak. Ezért a stúdiók igen óvatosak kasszasikerre számító filmjeik piacra dobásával, jelenleg inkább olyan kisebb alkotásokat, mint a Come Play és a The Empty Man című horrorfilmeket és a Nagypapa hadművelet című családi filmeket mutatták be – írja a Variety alapján az MTI.

A 10 millió dollár költséggel készült Come Play bevételei meghaladták a várakozásokat, bemutatása előtt 2-2,5 millió dollárt jegybevételt remélt a Focus Features és az Amblin stúdió a premierhétvégén. A mozilátogatóknak és a stúdióknak is nagy szolgálatot tesznek a szabadtéri autósmozik a járvány idején: a Come Play egy Los Angeles-i és egy sacramentói autósmoziban forgalmazott kiemelkedően. A Jacob Chase rendezte filmben Gillian Jacobs és John Gallagher alakítja a főszerepeket, két szülőt, akik megpróbálják megmenteni fiukat attól, hogy elrabolja őt egy gonosz humanoid lény. A kasszasikerlista második helyére csúszott vissza Liam Neeson Becsületes tolvaj című akciófilmje, amely október közepi bemutatása óta állt az élen. 1,35 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, bemutatása óta 9,5 millió dollárt forgalmazott. Robert De Niro Nagypapa hadművelet című filmje (képünkön)1,1 millió dollárt forgalmazott a hétvégén, ez a harmadik helyet jelenti a mozis toplistán. 11,2 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők október elejei bemutatása óta.

Kiemelt kép: AFP/COLLECTION CHRISTOPHEL © Ben Rothstein – Marro Films – Emmett/Furla/Oasis Films – TRI G – West Madison Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik