Kultúra

Megérkezett a David Bowie-film előzetese

Életrajzi film készült a 2016-ban elhunyt David Bowie-ról. A Stardust a karrierjének egy bizonyos szakaszára koncentrál, arra az időszakra, amikor a legnagyobb sikerei előtt álló énekes először turnézik Amerikában. Ekkor, 1971-ben találja ki magának Ziggy Stardust, az androgün marslakó alteregóját, és következő albumán új külsővel, új hangzású dalokkal jelenik meg. A Ziggy Stardust and the Spiders from Mars aztán karrierje addigi legnagyobb sikere lesz.

A Stardustot az eddig kevésbé ismert angol filmeket jegyző Gabriel Range rendezte, főszereplője a zenéléssel is foglalkozó Johnny Flynn (őt idén az Emmá.-ban is lehetett látni). Bowie turnémenedzserét Marc Maron komikus játssza. A filmnek egyelőre csak néhány fesztiválvetítése volt, legutóbb Londonban, október végén. Bowie családja nem járult hozzá, hogy a zenész dalait felhasználják a Stardusthoz, így kíváncsian várjuk, Range hogy oldotta meg a David Bowie-dalok nélküli David Bowie-film problémáját.

Kiemelt kép: David Bowie a Ziggy Stardust című, 1973-as filmben. Fotó: Mainman / Bewlay Bros / Collection Christophel via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik