Kultúra

Meghosszabbítják az SZFE-n az őszi szünetet

Arra hivatkozik az új kancellár és az egyik rektorhelyettes, hogy ekkor végzik majd el az elmaradt fertőtlenítéseket és műszaki karbantartást.

A rektori utasítás módosítását adta ki Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem nemrégiben kinevezett kancellárja, valamint Novák Emil, a nem sokkal korábban kinevezet rektorhelyettes. A tanároknak és a hallgatóknak is megküldött levélben az áll, hogy az őszi szünetet meghosszabbítják november 1-ig – írta a Telex.

Eredetileg hétfőig, azaz október 26-ig tartott volna.

A módosítás érinti a kollégiumi elhelyezést, azt ez az utasítás már biztosítja, valamint arról is írnak, hogy a munkavállalók home office-ban dolgoznak, bejárás indokolt esetben lehet, és csak a felettes engedélyével.

Mint ismeretes, a kancellár hirtelen, még aznap kezdődő, előrehozott őszi szünetet hirdetett múlthét péntektől. A fertőtlenítésre hivatkozott, de célja inkább az volt, hogy az épületeket elhagyják a blokádod fenntartó tanulók, így a kollégiumot is. Ekkor a hallgatók több terem, így az Ódry Színpad visszafoglalását is bejelentették, igaz, azóta pár teremhez meg nem kapták meg a kulcsokat, tehát nem tudnak bejutni.

Október 23-án az SZFE hallgatói tüntetést tartottak, amelyen sok ezren megjelentek, az Urániától majdnem az Astoriáig állt a sor.

Sok ezren tüntettek az SZFE szabadsága mellett
A Műegyetemtől az Urániához vonultak, ahol beszédek hangzottak el.

Előtte még hétfőn a Hallgatói Önkormányzat az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt szervezet egy másik tüntetést, ezen ismert színészek olvasták fel két és fél órán keresztül az egyetemet támogató leveleket.

Csak olaj a tűzre, hogy fenyegetik az egyetemistákat
Hétfőn neves művészek olvastak fel az SZFE-t támogató levelekből és nyilatkozatokból a Palkovics László vezette minisztérium épülete előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik