Kultúra

Megvan, ki lesz Elizabeth Taylor utódja Kleopátraként

Újabb, nagyszabású film készül Kleopátra királynőről. A Deadline írta meg, hogy a Paramount stúdió gyártásában készült filmet Patty Jenkins, a Wonder Woman rendezője készíti majd, és a főszereplő is ugyanonnan érkezik: Gal Gadot lesz az új Kleopátra.

A filmtervre több stúdió is licitált, a Paramount a Warner, a Universal, a Netflix és az Apple képviselőinél is jobb ajánlatot adott. Az új Kleopátráról egyelőre nem lehet sokat tudni, a rendező és a főszereplő személyén kívül annyi biztos, hogy Laeta Kalogridis, az Altered Carbon című sorozat szerzője írja a forgatókönyvet.

Gal Gadot a Wonder Woman 1984 című filmben (forrás: InterCom)

Kleopátra történetének leghíresebb filmadaptációja csaknem hatvan évvel ezelőtt készült el. A korszak szuperprodukciójában Elizabeth Taylor alakította az egyiptomi királynőt, Marcus Antoniust pedig Richard Burton, aki egy évvel a forgatás után feleségül is vette a színésznőt.

Kiemelt kép: Elizabeth Taylor és Richard Burton az 1963-as Kleopátrában. Forrás: Collection Christophel © Twentieth Century Fox Film Corporation / MCL Films S A / Walwa Films S A

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik