Kultúra

Dragomán György: Aki szántszándékkal könyvet tép, azt érdemli, hogy elfelejtsen olvasni

Dragomán György Facebook-bejegyzésben kelt ki Dúró Dóra legutóbbi akciója ellen: a Mi Hazánk Mozgalom képviselője pénteken széttépett egy példányt a Vagánybagoly és a harmadik Á című, avagy mindenki lehet más alcímű mesekönyvből, amiért az szerinte homoszexuális propagandát tartalmaz. A korábban már egy másik mesekönyvet (Meseország mindenkié) ledaráló politikus akciója sokakat háborított fel, közülük is kiemelkedik Dragomán, aki kiállt a könyvekért a bejegyzésében:

A könyvek mögött mindig emberek vannak. Aki önkéntes cenzor módjára könyvet darál, vagy tép, vagy éget, az a legdurvább, legostobább módon szólít erőszakra, a legordasabb és gonoszabb rendszerekkel vállal közösséget

– írta Dragomán, aki meg is találta a megfelelő büntetést a könyvtépőknek:

Mit érdemel az a bűnös, aki szántszándékkal könyvet tép? Azt érdemli, hogy elfelejtsen olvasni, ezután csak csodálkozva, értetlenül és szomorúan bámulhassa a betűket, bármennyire is hunyorogjon, bármennyire is erőltesse a szemét, csupán a fehér papíron céltalanul és értelmetlenül ide-oda masírozgató kis fekete bogarakat lásson csak betűk és szavak helyett.

A teljes bejegyzés alább olvasható.

Tudtuk, hogy ledarálják a könyveket. Tudtuk, hogy vécépapírt csinálnak belőlük. Nem akartuk elhinni. Ilyen gonoszságra…

Posted by Dragomán György on Friday, 9 October 2020

Kiemelt kép: Karancsi Rudolf/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik