Kultúra koronavírus

Az otthoni bezártság mindennél rosszabb

A 24.hu-n látható először a Karantén Zóna című, ötrészes szkeccsfilm első részének előzetese. A filmet az Alkonyzóna című amerikai sci-fi-fantasy sorozat, a Black Mirror disztópikus világa és a márciusban bevezetett karanténhelyzet inspirálta.

A misztikus, gyakran groteszkbe hajló történetek helyszíne öt városi lakás, ahol nincs kert, sem erkély, csak a falak és az általuk behatárolt szűk tér. Az alkotók elmondása szerint filmjükben a misztikum és az irracionalitás észrevétlenül költözik be a hősök mindennapjaiba, akiknek nem csak a szokatlan körülményekkel kell megküzdeniük, hanem a bennük rejlő ismeretlennel is.

A filmet Zsótér Indi Dániel és Vida Orsolya a karantén alatt írták, majd a korlátozások lejárta után eldöntötték, leforgatják. Szeptemberben, az első rész forgatásával párhuzamosan elindult egy közösségi finanszírozási kampány is, mely október 12-én jár le, a tervezett 600 ezer forinthoz képest eddig közel 1 millió forintot sikerült összeegyűjteni a projektre. A produkcióban körülbelül nyolcvan ember vesz részt, teljesen ingyen. A szereplők között van Pásztor Erzsébet, Tankó Erika és Makranczi Zalán is.

Az első rész már leforgott szeptember elején, a második és harmadik részt október közepén és végén forgatják le.

Kiemelt kép: Szentiványi Gábor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik