Kultúra

Vidnyánszky megnevezte az SZFE két új rektorhelyettesét

Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől – jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5 szerda esti műsorában.

Az egyetem eddigi vezetésének felmondási ideje szerdán jár le. A műsorban elhangzott: a kuratórium kedden Szarka Gábor személyében új kancellárt nevezett ki, őt azonban a hallgatók nem engedték be az egyetemre. A hallgatói önkormányzat továbbra is illegitimnek tekinti a kuratórium működését, döntéseit nem fogadja el.

Vidnyánszky Attila erre azt mondta, hogy a kuratórium jogszerűen működik, döntései megfelelnek a szabályoknak, majd arról beszélt, hogy az egyetemen egy szűk kisebbség generálja a vitákat. A kuratórium elnöke szerint az egyetemen csütörtökön kezdődő sztrájk jogszerűtlen és reméli, hogy a bíróság is így dönt.

Az SZFE diákjai nem engedték be Vidnyánszkyék új kancellárját
A Vidnyánszky Attila vezette kuratórium kedden cserélte le a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárját egy katonatisztre.

kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó