Kultúra

Tarr Béla és Enyedi Ildikó vizsgafilmjei is láthatóak az SZFE online vizsgafilm-fesztiválján

Szeptember 29-30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem virtuális vizsgafilm-fesztivált rendez: az SZFEst néven futó rendezvényen két napon keresztül ingyenesen lesznek nézhetők az elmúlt évtizedek vizsgafilmjei online, az SZFE Vimeo csatornáján, az SZFE jelszó megadása után.

Célunk, hogy régi és új alkotásokat együtt, egymás mellett mutassunk be, ezzel illusztrálva a gazdag hagyományt és művészi folytonosságot, amely az intézmény filmes képzését jellemzi. A válogatásban mesterré vált egykori diákok munkái és frissen diplomázott hallgatók díjnyertes alkotásai egyaránt szerepelnek, amelyek így egy évtizedeken át épülő, sokszínű közösség képét mutatják

– írja a közlemény. A filmek listája az 1960-as évekig nyúlik vissza, és egészen 2020-ig tart, köztük lesz például Tarr Béla eddig még soha nem látható Cinemarxisme című vizsgafilmje, vagy Enyedi Ildikó Rózsalovag című vizsgafilmje, de Mundruczó Kornél, Pálfi György, Mátyássy Áron, Kocsis Ágnes, Reisz Gábor, Kis Hajni és Kovács István vizsgafilmjei is elérhetőek lesznek a minifesztiválon.

Kiemelt képünk Gaál István és Szabó Lőrinc Ötven című filmjéből származik, fotó: Vimeo / SZFEst

Ajánlott videó

Olvasói sztorik