Kultúra

A Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése Dúró Dórának: El a kezekkel a könyvektől!

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöksége közleményben tiltakozott amiatt, hogy a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra a sajtótájékoztatóján bedarálta a kisebbségek és a másság normalizálásáról szóló Meseország mindenkié című könyvet.

„A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése megdöbbenve értesült róla, hogy a Magyar Országgyűlés egy képviselője nyilvánosan megsemmisített egy könyvet – pusztán azért, mert nem értett egyet annak tartalmával” – írja a közlemény, amely szerint minden könyv kritizálható, ezt egy politikus a legszélesebb nyilvánosság előtt bármikor megteheti.

A politikai célú könyvrombolás azonban Magyarország és Európa legszégyenletesebb történelmi emlékei közé tartozik. Nem egyszerű véleménynyilvánítás, hanem közösségvállalás a náci könyvégetők és a kommunista könyvzúzdák örökségével. El a kezekkel a könyvektől!

A könyvről itt írtunk részletesen.

A háromfülű nyuszi, a gyászoló gonosz mostoha, és Hüvelyk Panna, akinek a válás lett a happy end
A Meseország mindenkié című mesekönyvben a bántalmazó családból származó vagy az örökbefogadott gyerekhősök jól megférnek a meleg Hamupipőkével és a transz sárkányölővel.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik