Kultúra koronavírus

Idén alig több mint tíz százalékára zsugorodott a Budapest Park közönsége

A jövő héten zárja szokatlan szezonját a Budapest Park, melynek számos váratlan, a normális működéstől teljesen eltérő helyzethez kellett idén alkalmazkodni: kinyitottak teraszként (ParkKert), kisszínpadot építettek a klubkoncert hangulatért, a nagyszínpad pedig üres maradt az idén a járványügyi korlátozások miatt. Amellett, hogy rengeteg újratervezést eredményezett a döntés, az 500 fős korlát hatalmas anyagi terhet is rótt a helyszínre, amely így kapacitásának kevesebb mint 4 százalékát tudta kihasználni a koncertek során. A Budapest Park működésének alapjául a nagykoncertek szolgálnak, fogalmaz a szórakozóhely közleménye, egy esemény nagyjából 5-6000 főnél válik a nagyszínpadon rentábilissá, valamint a szezonban átlagosan 500 ember dolgozik a Park megfelelő színvonalú működéséért.

A Park adatai szerint

a tavalyi közel 600 ezer látogató helyett idén összesen alig több mint 70 ezer vendéget prognosztizálnak, jegyárbevételük pedig a tavalyinak kevesebb mint 5 százaléka lesz, míg teljes árbevételük az előző évhez képest 92 százalékkal csökkent.

Az október 4-i idényzárásig mindenesetre a kisszínpadokon még látható lesz többek között Lovasi András, a Punnany Massif vagy az idényt tripla koncerttel záró Tankcsapda, jövőre pedig várható például a Gogol Bordello, a Deftones, a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, a 5 Seconds of Summer és a Pixies koncertje is, illetve még további bejelentések is lesznek. Már persze, ha a koronavírus is úgy akarja.

Kiemelt kép: Rosta Márk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik