Kultúra

Crespo Rodrigo vezetheti tovább a tatabányai Jászai Mari Színházat

Crespo Rodrigo tíz éve vezeti a tatabányai Jászai Mari Színházat, ám öt éves megbízása 2020. december 31-én lejár, ezért Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a jogszabályi előírásoknak megfelelően nyilvános pályázatot hirdetett a vezetői állás betöltésére. Az előírásoknak megfelelően a beérkezett pályázatok elbírálására Szakmai Bizottság felkérésére került sor, melynek tagja volt Kirják Róbert, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Orgován Szigeti Réka dramaturg, Gemza Péter, a debreceni Csokonai Színház igazgatója és Csizmadia Tibor színész, rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének osztályvezető tanára.

A 2020. augusztus 14-i határidőre szabályosan két pályamunka érkezett be Crespo Rodrigo és Csányi László részéről, melyek közül a Szakmai Bizottság egyhangúlag Crespo Rodrigo pályázatát támogatta.

Hiszek abban, hogy mindez annak a munkának az eredménye, ami az elmúlt 10 évben a Jászai Mari Színházban folyt. Hiszek továbbá abban is, hogy a munkánk folytatásában rejlő lehetőségek és az ezt létrehozó jászais közösség ereje, tehetsége volt az, ami a szakmai bizottság és a közgyűlés egyirányba mutató döntését megalapozta

– nyilatkozta az eredmény ismeretében a színész, aki ugyan a Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrumi Társaság tagja, ám az SZFE ügyében eddig nem nyilvánult meg, és a modellváltást nyilvánosan támogató kormánypárti színészek listáján sem található a neve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik