Kultúra

A Quimby zongoristáját már tavaly megcsapta 2020 előszele

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája új EP-t jelentetett meg szólóformációjával Ego tréning címen, amely a 24.hu-n debütál. A popos dalok szerelemről, belső vívódásról szólnak, de mintha 2020 előszele is megcsapta volna már Szilárdot a 2019-es dalszerzés közben. A hatszámos EP-t Stuttgartban rögzítették, a címadó dalhoz pedig klip is készült, melyet szintén nálunk láthattok először.

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája új EP-t jelentetett meg szólóformációjával, amely a 24.hu-n debütál. A popos dalok szerelemről, belső vívódásról szólnak, de mintha 2020 előszele is megcsapta volna már Szilárdot dalszerzés közben. A hatszámos EP-t Stuttgartban rögzítették, a címadó dalhoz pedig klip is készült, mely a lemezzel egyidőben debütál. Az űrlap teteje

Az évek alatt sok-sok ötletem halmozódott fel, amiket rögzítettem, majd elraktam őket egy mappába. Aztán tavaly úgy döntöttem, ideje lenne kezdeni velük valamit. Elkezdtem kiválogatni azokat, amiket tovább tudtam fejben gondolni, majd elkezdtem rajtuk dolgozni a zongorámon. Ami nem ment, azt kikukáztam. Végül hat dal maradt fent a rostán. Ezeket éreztem most aktuálisnak

– mondja a lemezről Szilárd, akinek egy teljesen új énjét ismerhetjük meg szólóprodukciójában, melyben Galambos Dorina és Kiss Flóra a partnerei már évek óta. Az EP-t végül Stuttgartban rögzítették Bernhard Hahn produceri munkájával, aki már több Szilárd anyagon is bábáskodott korábban.

„Magam is meglepődtem azon, hogy ugyan a szövegek még 2019-ben íródtak, mégis valahogy mintha titkon sejtettem volna, mi vár ránk 2020-ban. Visszaköszönnek olyan érzések, képek, amiket az utóbbi hónapokban élünk át. Persze az örök téma, a szerelem sem hiányozhat a dalszövegekből, illetve annak sokféle aspektusa” – meséli a dalokról Szilárd. Az Ego tréning két szövegében Kardos Horváth János is segítségére volt.

Az EP megjelenésével egyszerre debütál a címadó és egyben nyitó dal, az Ego tréning klipje is, amit szintén a 24.hu-n nézhettek meg:

Szerettem volna egy a dalhoz illően melankólikus klipet. Mivel dupla tempóban vettük fel, hogy aztán visszalassíthassuk a képet, a felvételek viccesek voltak, sok-sok bakival. De a végeredmény hozza azt, amit szerettem volna. Ez a dal formálódott meg leghamarabb az otthoni pianinón és a fejemben, szándékosan tartottam a hangszerelést minimálon, hogy tényleg olyan hangulat köszönjön vissza, mint amikor az ember teljesen kilátástalannak érzi a világot, de valahogy mégsem esik kétségbe. Egyfajta pozitív nihil

– mondja Szilárd a klipről.

Az EP összes számához készült videó, melyek innentől kezdve két havonta érkeznek majd. Az Ego tréning elérhető az összes online zeneáruházban, hamarosan pedig élőben is bemutatják az anyagot.

Kiemelt kép: Balanyi Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik