Kultúra

Emily Ratajkowski szexuális zaklatással vádol egy fotóst

A fotós tagad.

Emily Ratajkowski hosszú esszét írt a Vulture-re Mikor birtokolja egy modell a saját képmását? címmel, ebben egyebek mellett arról is írt, hogy Jonathan Leder fotográfus 2012-ben szexuálisan zaklatta őt egy fizetetlen, a megjelenés reklámértékéért vállalt fotózás során, amikor kettesben maradtak a teremben. A modell azt állítja, az ügynöke javasolta, hogy menjen el Lederhez, akinél ott is tud aludni, ő pedig nem gyanakodott. Még akkor sem, amikor a fotós azt kérte, hogy bújjon ki a régimódi fehérneműkből, amelyekben addig fotózták, bár eddigre már komoly mennyiségű bort itatott meg vele .

Fotóztak már meztelenül néhányszor korábban, mindig férfiak. Rengeteg fotós és ügynök mondta nekem, hogy a testem az, ami miatt kitűnök a többiek közül. A testem olyan volt, mint egy szupererő. De még így is, abban a másodpercben, ahogy ledobtam a ruháimat, egy részem elvált tőlem. Kiléptem magamból, és kívülről néztem, ahogy visszamászok az ágyra. A következő, amire emlékszem, hogy sötétben vagyok.

– írta Ratajkowski, aki úgy fogalmazott, hogy maga a zaklatás elég homályos, csak arra emlékszik, hogy egyszer csak a férfi ujjai benne voltak. Fájt neki a dolog, így elkapta a férfi kezét, és erőszakkal elhúzta magától, ami után a férfi ott hagyta. A fotózás és a zaklatás után néhány évvel Leder publikálta a Ratajkowskiról készült képeket egy könyvben úgy, hogy a modell elmondása szerint erre nem kapott engedélyt, sőt, külön hivatalos felkérést is küldtek a fotósnak, hogy ne használja a képeket.

Jonathan Leder tagadja Ratalkowski vádjait, melyek szerinte csak arról szólnak, hogy a modell publicitást kapjon, és bosszút álljon a fotók miatt, amelyek publikálása ellen nem tehet semmit, így törvénytelen eszközökkel próbálja elérni, amit akar. A fotós közleménye több helyen utal arra, hogy a modell rendszeresen, rutinszerűen hazudik a nyilvánosság előtt.

Kiemelt kép: FPA / Full Picture Agency / Full Picture Agency via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik