Kultúra

Nemzetközi forgalmazást kap a Barta Tamás-film

Hajdú Eszter Siess haza, vár a mama! című dokumentumfilmjét a magyar mozikban vetítik július vége óta, most pedig kiderült, hogy Horvátországban lesz a film nemzetközi premierje. Mivel korábban a film egyik szereplője megkísérelte letiltani a filmet (erről itt olvasható cikkünk), a Nemzeti Filmintézet korábban úgy nyilatkozott, a felek közti jogvita rendezéséig nem köt nemzetközi forgalmazásra vonatkozó szerződést. Most azonban az NFI és a film producere, Mester Sándor megegyeztek, hogy a nemzetközi jogok a producernél lesznek, így semmi akadálya annak, hogy a Siess haza, vár a mama! A nemzetközi közönséghez is eljusson. A szeptember közepén tartott History Film Festivalon olyan filmeket mutatnak be, amelyeknek erős történelmi vonatkozása van. Ezen a fesztiválon lesz zárófilm a Siess haza, vár a mama!.

Tragikus családi történetbe avat be a Barta Tamás-film
A Siess haza, vár a mama nem az ünnepelt zenészre és nem is a máig megoldatlan gyilkossági ügyre koncentrál, hanem a hidegháborús időszakban egymástól elszakított anya és fia drámájára.

A film Barta Tamásról, az LGT zenekar legendás gitárosáról szól, aki 1974-ben az USA-ba disszidált, ahol Los Angelesben élt és halt meg máig tisztázatlan okok miatt 1982-ben. A filmről készült kritikánk itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik