Kultúra koronavírus

A járvány ellenére is erősen nyitott a Tenet a mozikban

Christopher Nolannek hatalmas ambíciói vannak új filmjével, a világjárvány kellős közepén bemutatott Tenettel: a célkitűzés nem pusztán egy nagyszasú blockbuster, de a csőd szélére jutott mozik megmentése a nézők visszacsábításával.

Hollywood megmentőjeként istenítik, de a koronavírus őt is legyűrheti
Christopher Nolan mögé nemcsak a filmrajongók hada sorakozott fel, hanem a hollywoodi pénzemberek is. A járvány miatt viszont már a mozikat kellene megmentenie a Tenettel. Születésnapi portré.

Nyilvánvaló, hogy egész Hollywood árgus szemekkel figyeli, vajon sikerül-e ez a küldetés, és az első adatok reménykeltőek, ha nem is átütőek. A nemzetközi piacokon ugyanis 53 millió dollárt söpört be a premierhétvégén. Összesen 41 országban mutatták be, többek között nálunk, a legerősebb start az Egyesült Királyságban volt, ahol 7,1 millió dollárt hozott, de szépen szerepelt

  • Franciaországban (6,7 millió),
  • Dél-Koreában (5,1 millió),
  • illetve Németországban is (4,2 millió).

Ehhez jönnek még következő hétvégén majd olyan hatalmas mozis piacok, mint az Egyesült Államok, Kína, illetve Oroszország.

Fantasztikus a nemzetközi start, nem is lehetnénk elégedettebbek

 mondta Toby Emmerich, a Warner Bros. egyik fejese, aki szerint Christopher Nolan ismét bizonyította, hogy a filmjei esemény számba mennek, és az emberek mindenképp nagyvásznon akarják látni. A kétségtelenül látványos, de kissé zavaros sztorijú Tenetről itt olvashatja kritikánkat.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik