Kultúra

Még a legmenőbb tűzoltó élete is összeomolhat

Nagykarácsony címen forgatja télen új filmjét Tiszeker Dániel. Az első magyar karácsonyi vígjátékként emlegetett alkotás sztorija Arnoldról, a város legmenőbb tűzoltójáról szól, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba, hogy besegítsen egy készülő iskolai betlehemes előadásba.

Arnold utálja ezt a helyzetet, amibe belecsöppent: a karácsonyi felhajtást álszentnek, míg az előadást idegesítőnek tartja. De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és az előadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

A Nagykarácsony forgatókönyvét a #Sohavégetnemérős írócsapata (Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár) írta, valamint Angyalosy Eszter, operatőre Pataki Ádám, vágója Mészáros Attila, zeneszerző Balázs Ádám (Mindenki, Testről és lélekről) lesz. A film producerei Lévai Balázs (#Sohavégetnemérős, Like a Child – Fábián Juli, Pécsi szál) és Osváth Gábor (Balaton Method, Foglyok, Szép csendben).

A film szereposztását az alkotók ősszel jelentik be. A mintegy 40 naposra tervezett forgatás december elején kezdődik budapesti helyszíneken. A Nagykarácsony várhatóan 2021. november második felében kerül majd a mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik