Kultúra

Hihetetlen, de ma már a tízezredik Barátok közt-epizód kerül képernyőre

Akárhogy is, ez tévétörténelem.

Ma este történelmet írt a Barátok közt: az ország legrégebbi, jelenleg is futó napi sorozata ma elérkezik a tízezredik epizódjához, ami példátlan a hazai televíziózás történetében, de nemzetközi szinten is ritkaságnak számít. Az RTL Klub sorozata közel 22 éve indult útjára, és bár az alkotók bíztak a hosszútávú sikerben, de azt senki sem gondolta, hogy ilyen sok részt megér a történet.

A tízezer epizód alatt szinte mindent megélhettünk: szerelmek, megcsalások, családi viszályok, nagy megbocsátások, gyilkosság, emberrablás, betegség, házasság, gyermekek születése… Mivel a sorozat fikció, így az eszköztárunk kimeríthetetlen, csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy még mi minden történhet az elkövetkezendő években a Mátyás király téren. Emellett a karakterek fejlődnek, így mindig van új lehetőség bennük, főként ennyi esztendő után, mindig új helyzeteket generálnak. Az elmúlt években sok változáson ment át a sorozat, a gyártó csapat összetétele is nagyban változott. Csupán néhány hete láthatják a nézők azokat az epizódokat, amit teljes egészében a jelenlegi stáb alkotott. Remek visszajelzéseket kapunk, és bízunk benne, hogy a nézők érdeklődésükkel és szeretetükkel továbbra is hozzájárulnak a Barátok közt elkövetkezendő sikereihez

– mondta el Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

A tízezredik epizód alkalmából olyat szerettek volna mutatni az alkotók, amire még nem volt példa. A történet középpontjában a Papp Barbara és Pesák Ádám által alakított szerelmespár, Adél és Gergő áll. A férfi sétarepülésre viszi kedvesét, ám a levegőbe rosszul lesz, elveszti az eszméletét, és Adélnak kell átvennie az irányítást. Repülőszerencsétlenség történik, amihez még csak hasonló sem fordult elő a sorozatban. A jeleneteket mintegy két napon át forgatták, a szereplők nagyon sok időt töltöttek a levegőben. Többször voltak olyan pillanatok, amikor valóban az Adélt alakító Papp Barbara vezette a gépet.

A sorozat készítői ráadásul most, a tízezredik epizód adásba kerülésének alkalmából megnyitják a lehetőséget arra, hogy jelentkezzen castingra az, aki kedvet érez a szereplésre. Első körben online kell megadni az adatokat, valamint egy vers, monológ vagy jelenet előadásáról kell videót küldeni, akik tehetségesnek bizonyulnak, számíthatnak arra, hogy behívják őket a második fordulóra.

Kiemelt kép: Barátok közt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik