Kultúra

Hó Márton elgyászolja 2020-at és a régi világot – albumpremier

A 24.hu-n debütál az egyik legegyénibb hangvételű hazai énekes-dalszerző, Hó Márton új lemeze, amelynek már a címe is baljós és költői: Tegnap majdnem eltalált egy meteor, és az album itt hallgatható meg először a 24.hu-n.

„Van ez a számírás nevű hobbim, amit az elmúlt néhány évben félretettem, idén év elején viszont újra elővettem. Most jönne az a mondat, hogy »és aztán jött a koronavírus, ami mindent megváltoztatott, és elkezdtem ontani magamból a számokat«, de nem akarok hazudni, mert kb. a lemezanyag fele már a járvány előtt megvolt

– mondja Hó Márton, hozzátéve, hogy maga a lemezfelvétel viszont tényleg a karantén alatt zajlott, egy zuglói nappaliban:

Pont azon a napon, március 10-én (amikor bejelentették, hogy nem lesznek koncertek) beszéltük meg a lemez producerével, hangmérnökével, irányadójával, Tövisházi Ambrussal, hogy csináljunk egy lemezt. Óriási köszönet neki! A végleges verzió meg tegnap, augusztus 10-én született meg, szóval pont 5 hónapig sütöttük ezt a kenyeret. Jó étvágyat hozzá!

Hó Márton (akinek eddigi utolsó albuma a 2017-es Befejezetlen lemez volt) azt is világossá tette, hogy a Tövisházi Ambrussal (Erik Sumo Band, Péterfy Bori & Love Band stb.) készült album nem egy vidám lemez:

Tudom, hogy most már úgy kell csinálni, mintha nem történt volna semmi a világban, meg minden rendben lenne, de ez nekem nem igazán megy. Ez az én gyászlemezem: ezzel gyászolom a 2020-as évet és a március előtti, régi világot.

 

Kiemelt kép: Komróczki Dia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik