Kultúra koronavírus

Alig nyitottak ki, máris csökkentik nyitvatartási idejüket a Disney szórakoztató parkjai

A Walt Disney World floridai szórakoztatóparkjai csökkentik a nyitvatartási időt, mert az államban ismét nő a koronavírusos esetek száma. Szeptember 8-tól egyes parkok egy, mások két órával rövidebb ideig tartanak nyitva, és az új nyitva tartás legalább október végéig érvényben marad.

A Disney floridai parkjai több havi zárva tartást követően júliusban, szigorú távolságtartási és higiéniai előírások mentén, csökkentett vendéglétszámmal nyitottak ki, csak elővételes jeggyel lehet belépni, kötelező maszkviselés van érvényben, a Disney-figuráknak öltözött dolgozókkal pedig nem lehet ölelkezni, mint a járvány előtt. Ám a közönség egy része még mindezzel együtt is úgy gondolta, korai a nyitás, sokan úgy vélték, a túl korai nyitással a park veszélyezteti a dolgozóit és a vendégeket is, és hogy jobb lenne, ha zárva tartanának.

A cég múlt héten hozta nyilvánosságra az aktuális pénzügyi adatait, melyek több milliárd dollárnyi veszteségről szólnak, nagyobb részt a parkok jegybevételeinek csökkenése, illetve a márkázott termékek eladásaiban tapasztalt visszaesés miatt.

Kiemelt kép: Octavio Jones/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik