Kultúra

Egy rajongója értesítette Csonka Andrást, hogy kivették az Abigél szereposztásából

Egy rajongójától tudta meg a Facebookon Csonka András, hogy nincs benne az Operett Színházban évek óta játszott Abigél szereposztásában. A darabban tizenkét évig Kőnig tanár urat alakító színész a Balázsék című rádióműsorban beszélt az őt is meglepő hírről. Elmondta, hogy az Abigélben három éve szereplő Hirtling Istvánt felhívta a művészeti titkárság és közölték vele, hogy a színház úgy gondolja, vendégek nem játszanának az előadásban.  Hozzátette, bár nincs státuszban, naívan arra gondolt, hogy rá nem vonatkozik ez.

Miután 22 éve jelen vagy egy színházban, minden évben kapsz feladatot. De egyébként, ilyen szempontból ma már társulatok nem léteznek, csak érzelmi alapon. […] Úgy gondoltam, hogy nem vagyok vendég vagy ha vendég vagyok, akkor talán engem is fölhívnak. Igazából egy új vezetésnek mindenhez van joga, de egyébként pont egy komment döbbentett rá arra a dologra, hogy tulajdonképpen hogy vehetnek el tőlem valamit, amit nem ők adtak

– mondta.

Hogy miért történt ez, azt nem tudja, de nem szeretné politikai síkra terelni, mert szerinte minden rendszerben voltak ilyen méltánytalanságok és a színészek helyzete, megbecsülése egyre silányabb, mert így közölnek velünk sokszor dolgokat.

Ezek a sebek lerakódnak a lelkünkben. Senki ne gondolja, hogy ez nyomtalanul múlik el

– tette hozzá.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik