Kultúra

A Fishing on Orfű tényleg olyasmit kínál a támogatásért, ami érdekelheti a rajongókat

Lám, nem csak a kulcstartó-bögre-jegyelővétel háromszögben van élet.

Hogy a fesztiválszezon elmaradása milyen károkat okoz a szektornak, az aligha újdonság bárkinek, a bajba kerültek között ott van a Fishing on Orfű fesztivál is, amely a szervezők szerint olyan nehéz helyzetbe került, hogy akár a fesztivál jövője is kérdésessé válhat. Így aztán a fesztivál a rajongók segítségét kéri a túléléshez, éspedig olyan megoldásokkal,melyekből kiviláglik, hogy a Fishing szervezői kétségkívül ismerik a vendégkörüket.

Aki például úgy dönt, hogy az idei fesztiválra megváltott bérletük teljes árát bent hagyják a szervezőknél, azaz nem kérnek vissza belőle semmit, azok egy exkluzív, csak számukra nyitott beköltözőnapot kapnak a jövő évi fesztivál előtt, 2021. június 15-én, melyen fellép majd Lovasi András és Kispál András, Beck Zoli, Bérczesi Robi, a Lázár tesók és a Szendrői-Tóth duó (Elefánt) is. Csupa olyan név, akiért egy tipikus Fishing-résztvevő a világ végéig is elmenne, ugyebár.

Egy szuper, intim, megismételhetetlen hangulatú estét tervezünk a legelhivatottabb jótevőinknek

– írják a szervezők, akik közös fotót, Dicsőségfalat, egy Fishinges koncertfelvételeket tartalmazó rendkívüli dupla cd-t, limitált pólót és merch-csomagot is ígérnek azoknak, akik nem kérik vissza a bérletük árát.

De a legkisebb mértékben támogatók is kapnak exkluzív, eddig még meg nem jelent digitális Fishinges tartalmakat és felkerülnek a fesztivál Dicsőségfalára is, amely mind a Fishing weboldalán, mind a 2021-es fesztiválon is megtekinthető lesz.

A jegyvisszaváltási felületen elérhető, azzal összekapcsolt támogatási rendszerben persze kisebb összegekkel is lehet támogatni a fesztivált olyan formában, hogy a jeggyel rendelkezők a jegyeik árának bizonyos százalékát támogatás formájában a szervezőknél hagyhatják, ezért cserébe pedig különféle kreatív ajándékokat kapnak majd merch-csomagtól exkluzív digitális tartalmakig, erről részletesebben a fesztivál honlapján lehet tájékozódni.

A szervezők hangsúlyozzák: azért van ekkora szükség a vendégek támogatására, mert a Fishing

egy teljesen független, szponzormentes fesztivál, ahol nincsenek eladott nagyszínpadnevek (ti szavazzátok meg azokat), nincsenek reklámok, szórólapok, reklámokat sugárzó kivetítők, hostessek. Viszont ennek ára van: szponzorok híján a Fishingnek mindösszesen két bevételi forrása van: a belépőjegyek és a vendéglátás. Ez a két forrás vált most semmivé. A Fishing jövője, esetleges függetlensége, további szponzor- és reklámmentessége múlhat azon, hogy mennyire tudjuk minimalizálni a mostani kárt

– írja a közlemény.

A jegyek visszaváltásáról és a támogatásról 2 héten át, augusztus 13-ig nyilatkozhatnak a jegytulajdonosok, azért nem tovább, mert az idei jegyek nem leesznek érvényesek jövőre, és a szervezőknek minél hamarabb látniuk kell, hányan hagyják benn támogatásként az idei jegyek árát.

Kiemelt kép: Fishing on Orfű

Ajánlott videó

Olvasói sztorik