Kultúra

Demeter Szilárd szerint az Index-botrány a balliberális oldalnak kedvez

Éspedig azért, mert: Gyurcsány.

Bodolai László iránti tiszteletéről és az Index kivéreztetése mögött vélt valódi érdekekről beszélt Demeter Szilárd a HVG 360 Terasz című sorozatának következő részében. A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) igazgatója kiemelte, régóta ismeri Bodolait, és annak ellenére nagyon tiszteli, hogy nem egy oldalon állnak, és ő hogyha látatlanban kell ítélnie arról, hogy Bodolainak vagy Dull Szabolcsnak van igaza az Index-botrányban, automatikusan Bodolai mellett tenné le a voksát. A kultúrharc vezető közszereplője arról is beszélt, hogy szerinte az Index kinyírásában van ugyan politika, de nem úgy, ahogy elsőre hihetnénk. Szerinte az Index nem okozott akkora kárt a Fidesznek, hogy a kormánypártnak bele kellett volna állnia az oldalba, az sokkal inkább az ellenzéki oldal érdeke volt.

Vannak a régi balosok és a DK-s vonal. Gyurcsány ebből a szempontból kifejezetten tehetségesnek bizonyult: bedarálta az egész baloldal régi vonulatát. Az MSZP most fel fog kapaszkodni az ő szekerükre, ami pár éve még fordítva lett volna. Viszont az újmarxista, hasznos idióta, futóbolond gyerekek, a lila ködös momentumosok meg nyilván meg akarják enni Gyurcsányt; az apagyilkosság a politikában természetes történet: akkor kerülök feljebb, ha meggyilkolom a keltetőmet. Én inkább itt látom a megfejtést. Nem tudom, hogy Dull kivel beszélt vagy kivel nem. Nem is nagyon érdekel. De az biztos, hogy az Index bedarálása és a másik három-négy portál helyzetbe hozása a balliberális oldalnak volt az érdeke. Az indexesek nem tudták megemészteni Gyurcsányt. Ez az egyetlen érdemük

– mondta Demeter a  lapnak. A miniszteri biztosnak arra is van tippje, mi lesz az Index jövője: a felmondott újságírók majd létrehoznak egy új médiumot, az Index pedig tovább működik majd más szerzőkkel, de hogy sikeres  lesz-e vagy eltűnik a süllyesztőben, azon múlik, tudnak-e olyan főszerkesztőt állítani a lap élére, aki új, egyedi hangot adni az Indexnek.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik