Kultúra koronavírus

Madonna álhírt terjesztett a koronavírusról

Az Instagram törölte Madonna egyik posztját, melyben a cég indoklása szerint összeesküvés-elméletet osztott meg a koronavírusról a mintegy 15 millió követőjével. Az énekesnő is megosztotta ugyanis azt a videót, amiben egy Stella Immanuel nevű orvos beszél arról, hogy a hidroxi-klorokin igazából nagyon hatásos a koronavírus megelőzésére, és szerinte nincs feltétlenül szükség a maszkok viselésére a koronavírus terjedésének a megállítására. Ez a rendkívül gyorsan terjedő videó volt az, ami miatt felfüggesztették Donald Trump fiának a Twitter-fiókját is. A hidroxi-klorokin koronavírus elleni hatását ugyanis nem bizonyították, megelőzésre pedig végképp nem ajánlják a szakértők (Immanuelről ajánljuk ezt a hosszabb cikkünket).

A koronavírusról kamu híreket terjesztő orvos szerint démonokkal szexelünk álmunkban
És amúgy az orvosok földönkívüliek DNS-ét használják a kezeléseik során.

Madonna ráadásul mindezt azzal fokozta, hogy saját magyarázatokkal látta el: a Covid-19 elleni vakcinát már hónapok óta feltalálták, írta, és hozzátette, hogy

inkább hagyták, hogy a félelem irányítsa az embereket, és a gazdagok gazdagabbá, a szegények pedig szegényebbé váljanak.

Az Instagram a videót elindítókat egy álhíreket eloszlató oldalhoz irányította, amely leszögezi, hogy a koronavírus ellen még nincs hatásos vakcina. A posztot – amit Madonna később törölt – Annie Lennox is kommentálta, és nehezen találta a szavakat, írja a Guardian:

Ez teljes őrület!!! Nem hiszem el, hogy támogatod ezt a veszélyes kuruzslást. Remélhetőleg csak feltörték az oldalad, és mindjárt elmagyarázod ezt.

Kiemelt kép:  ANGELA WEISS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik