Kultúra

A Velencei Filmfesztiválon debütál az új Mundruczó-film

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában debütál Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmje, mely egyben a rendező első külföldi gyártású, angol nyelvű alkotásának világpremierje is lesz. Mundruczó hetedik nagyjátékfilmje, mely a rendező és alkotótársa, Wéber Kata saját bevallása szerint az eddigi legszemélyesebb filmjük, egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együttélni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre.

Vanessa Kirby (A Korona) mellett Shia LeBeouf alakítja a másik főszerepet, a további szerepekben pedig Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Schleizinger, Benny Safdie és Sarah Snook láthatók. A film forgatókönyvét Wéber Kata jegyzi, operatőre Benjamin Loeb, vágója Jancsó Dávid, látványtervezője Sylvain Lemaitre, zeneszerzője az Oscar-díjas Howard Shore, vezető producerei Kevin Turen és Ashley Levinson (Eufória), valamint Aaron Ryder (Arrival, Donnie Darko).

A 31 napos forgatás fő helyszínéül a kanadai Montreal szolgált, amely alkalmat adott helyi illetőségű Arcade Fire zenekarnak, hogy egy megjelenés erejéig és egy saját dalt dedikálva csatlakozzon az alkotógárdához.  A forgatás során az alkotóknak és a stábnak olyan megpróbáltatásokkal kellett megküzdeniük, mint a viszontagságos téli időjárás vagy a koronavírus-járvány által okozott nehézségek.

A Pieces of a Woman a tervek szerint a film Magyarországon is hamarosan bemutatásra kerül.

Kiemelt kép: Pieces of a Woman

Ajánlott videó

Olvasói sztorik