Kultúra koronavírus

A Grace klinika sem menekülhet a koronavírus elől

Az alkotók kötelességüknek érzik, hogy foglalkozzanak a járvánnyal a 17. évadban.

Persze bizonyos szempontból a koronavírus már tavasszal utolérte A Grace klinikát, hiszen az időtlen idők óta futó kórházi sorozat 16. évadát épp a járvány miatt kellett négy epizóddal a tervezett előtt lezárni. A következő évadban azonban a történetben is megjelenik majd a Covid-19. Egész biztos foglalkozunk majd a világjárvánnyal. Elképzelhetetlen, hogy egy régóta futó kórházi sorozat szó nélkül elmenjen korunk legnagyobb egészségügyi sztorija mellett.

mondta Krista Vernoff, a sorozat executive producere. Minden évben meghívnak igazi orvosokat, akik általában a legőrültebb vagy legviccesebb történeteiket mesélik el. Idén azonban ez inkább terápiára hasonlított a dolog.

Jöttek az orvosok, és mi voltunk az első emberek, akiknek elmesélhették, miken mentek át. Remegtek és próbáltak nem sírni, sápadtak voltak, és úgy beszéltek az egészről, mint egy háborúról – egy háborúról, amire nem kapták meg a kellő kiképzést

– mondta Vernoff, aki szerint ezek a fájdalmas történetek nagy lehetőséget jelentenek, ugyanakkor felelősséget is rónak az alkotókra. Azon gondolkodnak mostanában sokat az írókkal, hogy lehet az ilyen súlyos tapasztalatok beépítése mellett a humort és a szerelmi szálakat hitelesen életben tartani.

Kiemelt kép: ABC/Imdb

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik