Kultúra

Antiszemita megjegyzések miatt kirúgják Nick Cannont

Ráadásul meglehetősen zavaros megjegyzések ezek.

A ViacomCBS tévéhálózat szerződést bont Nick Cannon tévés műsorvezetővel, miután az antiszemita megjegyzéseket tett podcastjában. A Cannon’s Class című podcast június 30-i adásában meglehetősen zavaros fejtegetésbe bocsátkozott összeesküvés-elméletekkel a zsidóságról és arról, hogy valójában a feketék az igazi héberek. A ViacomCBS a Varietynek eljuttatott közleményében jelezte, hogy szerződést bontott Cannonnal, és elhatárolódnak az antiszemitizmus minden formájától.

Miközben támogatjuk az edukációt és a párbeszédet a bigottsággal szembeni harcban, aggaszt minket, hogy Nick nem ismerte el és nem is kért elnézést antiszemita megjegyzései kapcsán, így véget vetünk a vele való kapcsolatunknak

– írja a közlemény, mely hangsúlyozza azt is, hogy hamarosan további eszközökkel fognak harcba állni a gyűlölet minden formája ellen.

Cannon a Twitteren és Facebookon a kérdéses podcast-epizód óta már önkritikát gyakorolt, jelezve, hogy nem volt sem gyűlölet sem rosszhiszeműség a szavai mögött, és vállalja a felelősséget a szavai miatt. A műsorvezető ballépése évtizedes kapcsolatnak vet véget: Cannon még a ’90-es években kezdett a Viacomnál dolgozni, akkor még a Nickelodeon színészeként, azóta pedig több műsort is vezetett, a nálunk is többszörösen lekoppintott The Masked Singer című álarcos-éneklős show és az America’s Got Talent házigazdája is volt.

Kiemelt kép: Gabriel Olsen/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik