Kultúra

Hiába kérik, Ben Stiller nem vágja ki Trumpot a Zoolanderből

Egyes rajongóknak nem tetszik a dolog.

Nézze, Derek Zoolander nélkül egész máshogy nézne ki a férfi modellkedés, mint ahogy manapság

– mondja Donald Trump a vörös szőnyegen, és ez az a mondat, amihez Ben Stiller ragaszkodik. Ez ugyanis nem egy valós gálaesten, hanem Stiller 2001-es vígjátékában a Zoolanderben hangzik el a VH1 Fashion Awards elképzelt díjátadóján. A komikus egy friss interjúban beszélt róla, milyen nyomás helyeződik rá, hogy vágja ki ezt a jelenetet a filmből, ám esze ágában sincs.

Többen is megkerestek, hogy vágjam ki Donald Trumpot a Zoolanderből. De tulajdonképpen ez hozzátartozott a korszakhoz, amiben a film készült és amiről szól

– mondta Stiller a The Daily Beast podcastjában. A színész arra is emlékeztet, hogy korántsem ez volt Trump egyetlen hollywoodi cameója, a médiában a dúsgazdag playboyként haknizó üzletember egy rakás feltűnt akkoriban,  amiket így mind meg kéne csonkítani eszerint az elv szerin. Itt van belőlük egy pár perces gyorstalpaló:

A beszélgetésben Stiller egy másik vígjátéka, a 2008-as Trópusi vihar is előkerül, amely az elmúlt hetekben tűnt el a Netflixről. Egyes értelmezések szerint azért, mert Robert Downey Jr. feketére maszkírozva játszik, ami beleeshet a feketék érzékenységét sértő blackface kategóriájába, és a cég nem akarta a felháborodást kockáztatni. Ben Stiller most azt mondta, hogy 2020-ban szerinte nem készülhetne el ez a film, mert teljesen süket lenne a kor szavára, ha valaki most ilyet forgatna.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik